Gå til hovedindhold

Tilskud til tandbehandling

Spørgsmål

Jeg tillader mig at skrive for at få lidt råd og vejledning i at få tilskud til tandbehandling. Jeg har multipel sclerose og har haft det siden 1996. På grund af bl.a. mange forskellige former for medicin, er mine tænder ødelagt og jeg har også fået paradontose, pga for lidt spytfunktion. Min tandlæge kommer på onsdag med et overslag på pris og videre behandling, og jeg har allerede fået trukket 2 tænder ud. Jeg får førtidspension og min mand har været arbejdsløs i et par år og er nu gået på efterløn - vi har hus, men har ikke de store økonomiske midler til en så stor tandlægeregning.

Svar

Økonomisk hjælp til betaling af tandlægeregning skal behandles efter aktivlovens § 82, såfremt du modtager førtidspension efter reglerne efter 1.1.2003. Kommunen skal bruge overslag fra tandlæge samt økonomiske oplysninger (faste udgifter/indtægter) fra dig/jer. Der bliver ved vurderingen også lagt vægt på om I har formue.

Modtager du førtidspension efter reglerne før 1.1.2003, vil det være reglerne om personligt tillæg, der er gældende. Her lægges også vægt på de økonomiske forhold.