Gå til hovedindhold

Tilskud til synstræning

Spørgsmål

Jeg har været til kontrol på sygehuset, hvor jeg forklarede lægen, at jeg synes mine øjne er blevet trælse. Han sagde at jeg skulle kontakte en god optiker, og det har jeg gjort. Jeg skal igennem et lang trænings forløb ved optikeren, det kan løbe op i en sum af 5000 kr. muligvis mere. Kan jeg få hjælp igennem kommunen til det økonomiske, synes det er mange penge, men der er stor håb for mine øjne kan bliver bedre, så jeg muligvis kan mindske min hovedpine, smerter i øjne, svimmelhed og dobbeltsyn?

Svar

Jeg forstår det sådan, at det er synstræning, som du er tilbudt. Der er ikke tilskudsmuligheder til denne behandling. Der er principielt ikke noget til hinder for at ansøge i din kommune, men dels vil en ansøgning blive vurderet i forhold til din økonomi, og dels vil man vurdere om behandlingen er nødvendig og helbredsmæssigt velbegrundet, så jeg tror, at det vil være meget tvivlsomt om du vil få en sådan træning bevilget. Du kan evt. undersøge om der kunne være legatmuligheder som tilskud til betaling for træningen.

Rundt om i landet findes Synscentraler, jeg ved ikke om man der har mulighed for at vejlede dig, men da det er et åbent tilbud er der jo mulighed for at spørge.