Gå til hovedindhold

Tilskud til psykologhjælp

Spørgsmål

Er det muligt at søge tilskud til psykologhjælp, selvom sclerosediagnosen er blevet stillet for et par år tilbage? Jeg ved at man gratis kan få op til 10 timers psykologhjælp med henvisning fra lægen med henvendelse inden 6 måneder efter diagnosetidspunktet, og i enkelte tilfælde op til 12 måneder. Da jeg fik diagnosen, følte jeg ikke en nødvendighed til at besøge en psykolog, men efter et par år har jeg fået lettere depressive tanker, men som studerende har jeg desværre ikke økonomisk mulighed for at benytte mig af en psykolog. Så derfor; findes der en lov eller bekendtgørelse, der gør det muligt at benytte sig af tilbuddet om gratis psykologhjælp et stykke tid efter sygdommens opståen?

Svar

Du har ret i, at henvisning til psykolog, via egen læge, skal ske senest et år efter diagnosetidspunktet. Du har imidlertid ikke ret i, at samtalerne er gratis. Der er en egenbetaling for første samtale på 383 kr. og de efterfølgende samtaler på 319 kr. Der er  også mulighed for henvisning til psykologsamtaler, via egen læge, hvis man har let til moderat angst/ depression og få op til 2x12 samtaler.

Som studerende har du også mulighed for psykologsamtaler via studenterrådgivningen, hvis der er tale om problemstillinger relaterede til dit studie.

Vi har også i Scleroseforeningen et tilbud om gratis psykologsamtaler, hvis problemstillingerne er relaterede til sclerosen, og du er medlem af foreningen. Vi har dog kun mulighed for, at tilbyde kortere samtaleforløb, svarende til gennemsnitlig mellem 3 og 5 samtaler.

Et forslag til dig kunne være, at starte med et forløb hos en af vores psykologer, og sammen med hende/ham afklarer om du har behov for et længerevarende forløb hos privatpraktiserende psykolog. Du kan henvende dig fra mandag- fredag mellem 11 og 12 på tlf  3646 3646, og her blive henvist til den psykolog der dækker dit område.