Gå til hovedindhold

Tilskud til akupunktur

Spørgsmål
Nu har jeg siden 2003 modtaget vederlagsfrit fysioterapi en gang om ugen, og nu siger min fysioterapeut at jeg kun kan modtage behandling i 20 uger, og dem har jeg modtaget. Og så sagde fysioterapeuten at jeg skal vente til november, så kan jeg få 20 behandlinger igen. Nu har jeg haft kontakt til alle og er endt ved regionen, og de mener at der ikke gives til vederlagsfri fysioterapi, hvis der gives akupunktur.
Kan det virkelig passe?
Svar
I reglerne står der at ”såfremt lægen og fysioterapeuten er enige om, at patienten har behov for mere end 20 individuelle behandlinger i henvisningsperioden, kan der gives yderligere individuel behandling”. Så hvis dit behov for fysioterapi er det samme som før, er der ikke noget i vejen for at fysioterapeuten ansøger om flere behandlinger end de 20, men Sygesikringen giver ikke tilskud til akupunktur, om det er vederlagsfrit eller som selvbetaler. Det er ikke klassificeret som en fysioterapeutisk ydelse. 

Jeg vil anbefale dig at tale med din fysioterapeut, for at I sammen kan vurdere dit behov for behandling, og om det er muligt, at en anden fysioterapeutisk behandlingsform kan erstatte akupunkturen. Hvis ikke, er den eneste vej at gå til en akupunktør og betale dét det koster.