Gå til hovedindhold

Tildelingskriterier for 3-hjulede cykler

Spørgsmål
Min mor er ramt af sclerose og er blevet meget dårlig! Hun er særligt ramt på balancen og kan ikke længere cykle på to hjul. Hun er dybt afhængig af at kunne komme frem, og jeg ser derfor muligheder i en tre hjulet cykel. Kan man få bevilget en sådan på nogen vis, eller skal man selv købe dette hjælpemiddel?
Svar

En 3 hjulet cykel bliver betragtet som et hjælpemiddel og kan søges som et sådan iht. Servicelovens § 112. Jeg vil foreslå, at din mor henvender sig til sin kommune og her søger om en 3 hjulet cykel.

Kommunen vil kigge på følgende:

Terapeuten kan ved en konkret vurdering se om en 3 hjulet cykel vil kunne bruges af din mor eller ej. De 3 hjulede cykler er nemlig ikke helt nemme at cykle med. I første omgang vil terapeuten se på, om der kan gøres noget ved din mors nuværende cykel; her tænkes på om der kan sættes støtte hjul på for at gøre kørslen mere sikker.

Terapeuten vil også tale med din mor om hendes kørselsbehov, hvor ofte ønsker hun at komme ud og køre, har hun andre kørselsmuligheder m.m. Kan din mor trænes til fortsat at bruge den nuværende cykel.

Samlet vil oplysningerne indgå i­ vurdering om hvorvidt din mor kan tildeles en 3 hjulet cykel fra kommunen. Såfremt din mor ikke kan få en cykel fra kommunen, vil terapeuten stadig kunne vejlede din mor, i hvilken type cykel hun selv kunne købe og have gavn af - Men ved at gå ind på www.hmi.dk - søg under hjælpemidler og slå op under 3 hjulede cykler - her har i mulighed for at orientere jer om hvad der findes på markedet og aktuelle priser. Held og lykke med det videre forløb.