Gå til hovedindhold

Tilbud til unge med en forælder med sclerose

Spørgsmål
Jeg er lærer i en folkeskole, hvor jeg underviser en pige.
Jeg er lidt bekymret for hende. En af hendes forælder har fået sclerose og pigen reagerer med vrede over for omgivelserne.
Hun giver udtryk for at hun ingen har at snakke med om de problemer de har i familien.

Er der evt. nogle pårørende grupper, som jeg kan hjælpe hende med at komme i kontakt med?
Svar
Det lyder som om, at den pige du har i din klasse har det svært, og føler sig alene i forhold til at forstå og snakke om forælderens sclerose.

Jeg tænker, at det er vigtigt at snakke med forældrene om datterens reaktioner, så de kan få snakket sammen derhjemme om hvad sclerose er, hvad det betyder for forælderen osv.
Hvis de synes det er svært at snakke med deres datter om sygdommen, kan de jo henvende sig til os og få nogle samtaler hos en af os psykologer med henblik på at hjælpe deres datter.

For datteren er der mulighed for at komme med i grupper med andre unge, som kører virtuelt.
Dvs. at vi sidder to psykologer ”online” i et virtuelt møderum og har grupper med  store børn af mennesker med sclerose.
Dette er en mulighed for børn af mennesker med sclerose, til at møde andre børn og snakke om og dele de oplevelser, bekymringer og tanker de gør sig i forhold til at have en mor eller far med sclerose.  

Hvis du har lyst til at vide mere, er du meget velkommen til at ringe herind. Vi har telefontid dagligt mellem 11-12, hvor der sidder en psykolog ved telefonen.
Du må også meget gerne henvende dig pr. mail hvis du har brug for mere information eller vil have tilsendt noget af vores materiale om sclerose. 

Hvis pigen er interesseret i at deltage i vores grupper eller de gerne vil tale med en psykolog, skal de også henvende sig i vores telefontid på 36 46 36 46.