Gå til hovedindhold

Tegning af forsikring med sclerose

Spørgsmål

Jeg er en pige på 22 år, som for snart tre uger siden fik konstateret sclerose. Min læge fortalte mig, at jeg skulle tegne mig en forsikring, fordi jeg i forsikringsselskabernes øjne kun har det som hedder "klinisk isoleret syndrom" CIS, da jeg kun har haft et attack indtil videre. Selvom jeg allerede er begyndt at tage medicin mod sclerose. Så næste gang jeg får et attack, vil det være for sent at tegne en forsikring, da jeg så i alles øjne har sclerose.

Mit spørgsmål til jer er nu: Kan jeg tegne en forsikring imod uarbejdesdygtighed og kritisk sygdom? Hvis ja, hvordan fremlægger jeg det for mit forsikringsselskab - altså hedder den forsikring noget specielt? Eller er hele løbet for mig og en eventuel forsikring allerede kørt?

Svar

Når man som privatperson skal tegne nye forsikringer, der dækker én ved sygdom eller dødsfald, skal man afgive en række helbredsoplysninger. Disse helbredsoplysninger vil danne grundlag for hvorvidt forsikringsselskabet kan acceptere forsikringen uden anmærkninger, med klausuler eller mod evt. forhøjet pris. I dit tilfælde vil det desværre være mere end almindeligt svært at tegne en forsikring i det hele taget.

Den største mulighed for at indtræde i en forsikring/pension er gennem ansættelse i et firma, hvor der foreligger en firmapension. I sådan et tilfælde vil der normalt være meget få eller ingen krav omkring afgivelse af helbredsoplysninger, hvilket kan medføre at du får dækninger, du ellers normalt ikke ville kunne få.