Gå til hovedindhold

Tandbehandling

Spørgsmål

Jeg har skrevet før angående en bro. Siden jeg skrev sidst har jeg fået opereret to rodstumper ud, hvilket hjalp lidt. Men broen føles stadig forkert, den presser ligesom, og det føles som om, der sidder noget inde i tanden, noget som ikke skal være der, og det er det som presser op ad mod tandkødet. Tungen søger op mod tanden, eller også hænger den ud af munden. Både tandlægen og jeg er godt og grundig trætte af det. Ved du om der er en reklamationsret for det, det er jo mange penge en bro koster. Jeg aner snart ikke mine levende råd. Har endvidere fået foretaget en 3-D scanning af tænderne samt været ved en specialist i bidefunktion, og intet har hjulpet.

Svar

Det er trist, at der ikke er nogen, der kan løse dit problem. Vi må jo nu udelukke bidfunktionelle problemer, da du har været hos en specialist. Ligeledes ville man på en 3-D scanning kunne konstatere, hvis der sad noget under tandkødet og generede. Det eneste der er tilbage er, hvis broen fylder for meget ind mod tungen, som jeg også skrev sidst.

Med hensyn til reklamationsret, gælder  de normale regler i købeloven, hvor man har 5 år. I så fald skal du anlægge en klage. Såfremt at patient-klagenævnet finder, at broen ikke er honorarværdig, vil du få tilbudt at få lavet en ny bro uden omkostninger. Du kan konsultere en anden tandlæge og høre, om vedkommende mener at broen ikke er i orden, og få denne tandlæge til at hjælpe dig med at anmelde klagen.