Gå til hovedindhold

Tågesyn, jagende smerter i hovedet

Spørgsmål

Jeg har to spørgsmål, som jeg håber du kan hjælpe mig med at få svar på. Mit første spørgsmål lyder:

Når jeg bliver træt får jeg en smertende/brændende/jagende smerte i højre side af hovedet. Smerten er så at sige strålende lidt skråt op og bagud for øret, og betyder at jeg ikke kan ligge og/eller falde i søvn på den side. Smerterne opstår hovedsaligt hvis jeg har siddet og sovet og derfor er træt. Er det noget man kan gøre noget ved?

Nu til mit andet spørgsmål:

Jeg oplevede i aftes at jeg, lige pludselig, ikke kunne se tv. Det hele blev tåget og det flimrede for mine øjne og jeg blev svimmel/rundtosset. Godt nok havde jeg det ikke så godt lige fra morgenstunden, men tror du muligvis at det har været/er et attack?

Svar

Hvis der lige pludselig er opstået tågesyn, det vil sige indenfor sekunder til minutter, skal du søge læge, da det for eksempel kan være et problem med blodforsyningen til øjet, som skal behandles akut.

Ved synsnervebetændelse udvikler tågesynet sig typisk over timer til dage og der er det typisk ikke ledsaget af svimmelhed/utilpashed og så varer det mindst 24 timer. Ellers er det pr. definition ikke et attak.

Vedrørende smerterne, så lyder det som såkaldte nervesmerter og man kan forsøge medicinsk behandling. Måske hjælper almindelig smertestillinde håndkøbsmedicin. Ellers kan man prøve nogle tabletter der også virker på depression. Så skal man dog have behandlingen i længere tid før det hjælper på nervesmerte, og der kan være bivirkninger, for eksempel. Så det er ikke noget man vil bruge hvis smerterne kun kommer engang imellem og er relativt kortvarigt.

Måske skulle du prøve profylakse, da det typisk kommer når du sidder oppe og sover.