Gå til hovedindhold

Synsnervebetændelse og balancebesvær

Spørgsmål

Kan synsnervebetændelse også påvirke balancenerven. Jeg har synsnedsættelse på højre øje nu, det havde jeg også, da jeg startede i scleroseklinikken i Glostrup. Det er specielt galt hvis jeg kigger op og tager hovedet ned igen, så kører det helt rundt, ligeledes når jeg lægger mig, eller vender mig i sengen.

Det er blevet værre inden for den sidste måned, hvor jeg har været tilknyttet klinikken i Glostrup. Jeg blev scannet i sommers, men billedet var det samme som da jeg blev scannet på Herlev for 2.5 år siden, da var det et volsomt angreb sagde de. Jeg får Rebif interferon.

Svar

Synsnervebetændelse påvirker ikke balancen direkte, men indirekte pga. samsynsbesvær, der kan medføre problemer med f.eks. afstandsbedømmelse. Man kan også have et attak der giver begge symptomer, men med 2 forskellige læsioner som forklaring.

En anden mulighed er at dit balanceproblem ikke skyldes sclerose men f.eks. en virus på balancenerven. Hvis du fortsat har balancebesvær, foreslår jeg at du kontakter scleroseklinikken i Glostrup.