Gå til hovedindhold

Sygemelding ved træningsophold i udlandet

Spørgsmål

Jeg var sidste år indlagt i Ry, og var der sygemeldt fra mit flexjob. Mit spørgsmål går nu på, om jeg kan være sygemeldt for at deltage i et eget betalt tiltrængt træningsophold - 1 uge i udlandet? Jeg har meget brug for restitution for at klare mit flexjob, og er ked af at bruge af mine 6 ugers årlig ferie, hvor jeg gerne vil være sammen med familien. Vi har ikke råd til alle at tage afsted på "mit" ophold - som også ligger udenfor skoleferien. Tænker jeg skal tale med egen læge - og siden sagsbehandler på jobcenter? Kender I nogen fortilfælde?

Svar

Jeg går ud fra, at du er ansat i fleksjob før 1.1.2013 og som følge heraf får udbetalt løn under sygdom med sygedagpengerefusion fra Jobcentret. Betingelserne for udbetaling af sygedagpenge/sygedagpengerefusion er betinget af ophold og beskatning her i landet. Sygedagpenge kan udbetales under ophold i udlandet, når en person i tilknytning til en sygeperiode er på rekreationsophold med fast lægetilsyn, og opholdet inden afrejsen er anbefalet af en læge af helbredsmæssige grunde.

Umiddelbart tænker jeg, at dit træningsophold i udlandet ikke rigtig falder ind under disse regler. Det vil i givet fald kræve accept af både Jobcenter og arbejdsgiver.