Gå til hovedindhold

Sygemelding § 56

Spørgsmål
Jeg går og leger lidt med tanken om at gå på nedsat tid i en periode. Jeg skal til at skifte behandling, og da jeg i sin tid startede på førstevalgsbehandlingen, synes jeg at det var hårdt. Derfor synes jeg at det denne gang ville være rart, ikke at skulle arbejde fuldtid over en periode.

Jeg ønsker ikke, at der skal laves ny kontrakt på mindre antal timer, så hvad er der af muligheder?
Jeg er tilkendt en § 56, men denne kan jeg vel næppe benytte til dette, eller kan jeg?
Kan man lave en aftale om orlov og dele det ud på en dag om ugen, blot lave aftale om selvbetalt ferie eller hvad vil I anbefale. Disse løsninger skal jeg jo selv betale for, men det er jeg også villig til i mindre omfang. Jeg vil også sige, at jeg har alverdens opbakning fra min chef og er derfor sikker på, at vi finder den løsning, der er bedst for mig.
Svar
Du er jo selv inde på de muligheder, som findes.  

Det er korrekt, at § 56-aftalen ikke kan bruges til fast nedsættelse af din arbejdstid, men til sygefravær begrundet i din kroniske lidelse. Umiddelbart tænker jeg, at det må være sygefravær i en periode, du ved jo rent faktisk heller ikke hvordan behandlingen vil påvirke dig denne gang. Hvordan du har det efter en periode er der jo ikke nogen, der på nuværende tidspunkt kan udtale sig om, men jeg synes, at det må bero på en vurdering efter den tid.