Gå til hovedindhold

Sygemelding 3

Spørgsmål

Jeg er 29 år og har 2 små børn, som jeg gerne ville hellige mig, i mens mit helbred tillader det. Derfor skriver jeg nu her, i håb om at få afklaring på nogle ting.

Jeg oplever i øjeblikket mit andet attak, og frygter at det værste endnu ikke er overstået. Jeg er, grundet at attakket gik ud over hele min venstre side af kroppen, så jeg ikke kan passe mit arbejde, sygemeldt.

Jeg er ikke en gang kommet mig helt ovenpå det første attak jeg fik, så nu er jeg slået helt ud af kurs, hvorfor jeg spørger: Kan man, med denne diagnose, stoppe helt med at arbejde (det vil sige gå op førtidspension), eller er dette umuligt på grund af min alder?

Svar

&#160

Jeg forstår godt din frustration.

Du skriver, at du nu er sygemeldt og din kommune er derfor forpligtet til at følge op på din situation, med henblik på at hjælpe dig med de muligheder, som lovgivningen indeholder. Du kan ikke alene på diagnosen tilkendes førtidspension. Kommunen skal vurdere din arbejdsevne og i situationer, hvor arbejdsevnen anses for truet, som det kaldes, skal kommunen udarbejde en ressourceprofil. Du kan læse mere om ressourceprofil/arbejdsevnemetoden på: http://www.minarbejdsevne.dk/.

Ved vurdering af din arbejdsevne skal der også tages stilling til, hvorvidt en revalidering (omskoling) vil kunne bedre dine muligheder på arbejdsmarkedet, ligesom mulighederne for fleksjob vurderes. Du kan læse nærmere om fleksjob i pjecen , som kan ses på: http://www.dch.dk/publ/fleksjob/index.html.

Det er ikke din alder, der er afgørende for berettigelse til pension, men din arbejdsevne.

Såfremt du ikke allerede er indkaldt til samtale i kommunen, har du mulighed for selv at kontakte sagsbehandleren for nærmere drøftelse af den fremtidige situation.