Sygedagpenge
d. 23 november 2011

Jeg mistede mit job i januar og sidder nu midt i en sygedagpengesag, hvor min sagsbehandler er i tvivl om, der er nok galt. Flexjob er næsten den eneste mulighed, men hun forsøger sig med, at der er nogen som vælger et 20 timers job. §56 den ordning arbejdede jeg under i den sidste del af mit job. Personlig hjælper, hvad skulle det hjælpe, jeg kan ikke koncentrere mig 7 timer i træk.
Bliver jeg betragtet som uafklaret, ryger jeg på kontanthjælp, det kan jeg slet ikke leve af.
Hvad kan jeg gøre?

Jeg forstår godt, at du bliver frustreret med mange forskellige meldinger omkring din kommunale sag.  

Jeg opfatter det sådan, at du siden januar 2011 har modtaget sygedagpenge, og at du som følge heraf er ved at nå den generelle varighed (52 uger indenfor 18 mdr.).  

I forbindelse med opfølgning af din sygedagpengesag skal du deltage i opfølgningssamtaler, hvor kommunen skal foretage en helhedsvurdering med det sigte at hjælpe dig videre/tilbage på arbejdsmarkedet. Jeg håber, at der er ved at blive udarbejdet en resurseprofil med henblik på afklaring af din arbejdsevne.  

En bemærkning om, at du må vælge et 20 timers job, mener jeg ikke er et relevant svar på den situation, som du befinder dig i. Det er klart, at sagsbehandleren skal gøre dig opmærksom på §56-reglen og mulighed for personlig assistance, men hvis det ikke vil gøre dig i stand til at klare et fuldtidsarbejde lyder det ikke til at være en tilstrækkelig hjælp.  

Jeg vil anbefale dig altid at tage en anden person med dig til samtalerne i Jobcentret, det kan være repræsentant fra din faglige organisation eller andre, som du har tillid til.  

Du har ret til at få kopi af de sagsakter, som er i din sag.

Skrevet d. 23 november 2011