Gå til hovedindhold

Swanks undersøgelser

Spørgsmål

Jeg har sclerose og vil gerne vide, hvornår man første gang blev opmærksom på kostens påvirkning på sclerose, samt hvem der gjorde denne iagttagelse?

Svar

Det er længe siden de første iagttagelser om sammenhængen mellem kost og sclerose blev beskrevet. Det var den amerikanske neurolog Roy L. Swanck, der allerede i 1948 startede de første kost- og livsstilsforandringer for scleroseramte. Du kan læse nærmere om forskningen om "kost og sclerose" på Scleroseforeningens hjemmeside, www.scleroseforeningen.dk, herunder Swanks forsøg.

Desuden indeholder hæftet "Sund mad ved sclerose", skrevet af læge og journalist Gunda R. Jensen og udgivet af medicinalfirmaet Sanofi-Aventis, en beskrivelse af MS-kostens principper. Hæftet kan rekvireres via www.sanofi-aventis.dk; klik videre på "kontakt os" og skriv dit ønske om at modtage hæftet "Sund mad ved sclerose". Hæftet og forsendelse er gratis.