Gå til hovedindhold

Svære smerter

Spørgsmål

Jeg har i de sidste to år lidt af forfærdelige smerter i benene især om natten, det medfører at jeg næsten ikke kan gå. Jeg har det, som om jeg går på elektriske puder, og benene er som træbjælker. Jeg har prøvet vekselbade - ingen virkning - samtidig er jeg meget svimmel. Jeg har også prøvet strøm i benene - ingen virkning.

Efter dette er startet, har jeg fået hukommelsesvigt og kan ikke følge med i f.eks en film i fjernsynet, jeg kan ikke følge handlingen. Jeg lider meget af det i hverdagen, jeg har også fået urinvejs besvær og bliver rigget tre gange i døgnet. Jeg er begyndt at glemme mange ting i min hverdag, det hjælper heller ikke at jeg har slidgigt i ryggen og knæene.

Jeg spiser gababentin, oksikontin, pamolpiller, kinin og fire oksinorm. Jeg føler at det er de oksinorm piller jeg spiser, der kan tage de værste smerter. Jeg må ikke få flere oksinorm piller. Jeg sidder med tårer i øjnene hver nat. Kan I ikke hjælpe mig, jeg kommer aldrig ud, jeg er 73 år, og syntes ikke det kan være rigtigt, at jeg skal leve sådan resten af mit liv.

Svar

Det gør mig ondt at høre. Jeg synes, du straks skal tale med din egen læge, om hvor slemt det er, og med neurologen om der kan gøres mere: Øgning i Gabapentin-dosis? Måske tillæg af Marinol, hvis alt andet relevant smertestillende har været forsøgt i tilstrækkelige doser og tilstrækkelig lang tid?

Hvis der er tale om spasmer, kan der forsøges medicin mod dette - Baklofen, Sirdalud eller lignende. Hvis det overvejende er et natligt problem, kan man overveje nogle afslappende, der både virker som sovetablet og muskelafslappende. Udstrækning før du går i seng, og når du står op kan måske hjælpe? Får du fysioterapi?

Medbring mine overvejelser til lægen. Jeg håber at der kan optimeres på smertebehandlingen, evt. kan du blive henvist til en smerteklinik, men der er lang ventetid.