Gå til hovedindhold

Supplerende styrketræning

Spørgsmål

Fik konstateret sclerose i september sidste år, har stadig eftervirkninger i benene. Jeg har inden løbet en del og været aktiv, men grundet sclerosen kan jeg pt ikke det. Svømmer nu 2 - 3 gange om ugen, men kunne godt tænke mig noget mere. Hvad kunne være godt?

Kunne godt tænke mig lidt styrketræning igen, men mangler inspiration/øvelser. Har I lidt forslag? Vil være taknemmelig for lidt inspiration.

Svar

Det er meget fornuftigt at du svømmer, men det vil være ideelt at kombinere det med noget andet for at få en mere alsidig træning.

Det er videnskabeligt bevist, at styrketræning har en positiv effekt på styrke, udholdenhed og gangdistance, hvis man har MS. Det er vanskeligt for mig at give dig øvelser pr. mail, da du skal testets ordentligt. Jeg vil anbefale dig, at du kontakter en fysioterapeut, der kan lave en muskeltest på dig. Herudfra kan hun/han lave et styrketrænings program målrettet dig.

Du bør træne tungt dvs 10 x 3 gentagelser, og når du når til nr. 10, så kan du næsten ikke mere. Herefter skal du have ca.½ -1 minutters pause inden næste sæt. For at få tilstrækkelig med opbyggende effekt skal du træne minimum 2 x ugentlig og allerhelst 3 x ugentlig.