Gå til hovedindhold

Sukkerbelastning og ledsmerter

Spørgsmål

Jeg skal have foretaget en glukosebelastning på sygehuset, for at se om jeg er ved at få diabetes. Ved undersøgelsen skal jeg indtage 1/4 ltr. sukkervand, hvorefter de måler mit blodsukker.

Mit spørgsmål går i den forbindelse på, om min sclerose vil blive påvirket af den store mængde sukker? (Jeg har fået Betaferon siden midt februar og det er gået godt - jeg har ikke haft atakker siden, og jeg har tålt medicinen godt).

Derudover har jeg også et andet spørgsmål: Jeg er begyndt at få ondt i mine fingerled, det vil sige at de er stive og jeg får nogle borende smerter i dem. Kan disse ledsmerter have noget med sclerosen at gøre? jeg spørger, da jeg ikke før har haft smerter på den måde i forbindelse med sygdommen.

Svar

Der er ikke nogen problemer ved at få sukkerholdige drikke når man har sklerose. Du kan således roligt gennemføre den planlagte sukker-belastningstest.

Hvad angår dine smerter i fingrene, kan det godt være sklerosen der er årsagen. Sklerosesmerter kan godt føles som om de kommer fra knoglerne - dog mere sjældent fra leddene. Derfor er det en god ide, at undersøge dig for om du skulle have en ledsygdom, og hvis det ikke er tilfældet, kan man behandle smerterne som sklerosesmerter, se også Behandling af smerter.