Gå til hovedindhold

SU handicaptillæg

Spørgsmål

Jeg er en 26-årig kvinde med sklerose, som jeg fik konstateret i marts 2011, efter jeg fik et attak på højre øje pga eksamensstress. Jeg læser informationsvidenskab og er pt på kandidaten. Jeg har i snart 2 1/2 år haft et studierelevantarbejde ved siden af, men da jeg stresser meget over at have job ved siden af, frygter jeg konstant at få endnu et attak.

Jeg har i den forbindelse hørt fra mit uddannelsessteds studiekontor, at jeg kan søge handicaptillæg, og min sklerosesygeplejerske anbefalede mig at spørge jer i denne sag. Hvad skal jeg sende med sammen med ansøgningen? Da jeg virkelig ikke ønsker at få afslag. Er det nok at sende min lægejournal sammen med min ansøgning?

Det jeg kan frygte er, at de ikke vil godkende mig, fordi de ikke kan se, at det er pga stressen, at jeg mener jeg bør få handicaptillæg. Jeg har jo ingen fysiske skavanker som sådan. Skal jeg have dokumentation for, at det netop er pga stressen, og at stress forværrer sklerose? Eller er det nok med en ansøgning og min lægejournal?
Håber meget I kan hjælpe mig, for det går mig meget på.

Svar

SUs hjemmeside findes svar på dine spørgsmål. Se siden om Spørgsmål og svar.

Du skal sørge for selv at skaffe kopi af din lægejournal, og da være opmærksom på, om der fra lægelig side er oplysninger, der kan dokumentere, at du ikke er i stand til at have erhvervsarbejde. Hvis du ikke tidligere har talt med neurologen om dette, vil jeg anbefale, at du rådfører dig med lægen om problemet, og hvis lægen støtter dig, vil det være vigtigt, at det også fremgår af din journal.

Hvis du fortsætter med arbejdet mens du søger, skal du være opmærksom på, at det vil være oplysninger, som inddrages i behandling af din sag.

Jeg kan selvfølgelig ikke vide om SU vil finde dig berettiget, men kan kun anbefale dig at prøve at søge.