Gå til hovedindhold

SU handicaptillæg

Spørgsmål

Jeg har for ganske kort tid siden fået konstateret sclerose, hvorfor jeg gerne vil have et råd fra dig, i forhold til min studie- og arbejdssituation.

Jeg læser på universitetet og får derfor SU, jeg arbejder også ved siden af. Jeg er desuden ved at skulle flytte, sådan at jeg kommer til at bo tættere på universitetet.

Fra flere steder bliver jeg rådet til at gå væsentligt ned i timer på mit arbejde og søge SU med handicaptillæg i stedet, men hvad vil du råde mig til?

Hvis det er lidt rodet, må du undskylde, men det hele er meget nyt for mig.

Svar

Jeg forstår udmærket godt, at der er mange spørgsmål der presser sig på.

Det er selvfølgelig vigtigt, at du prioriterer din uddannelse, og at dit arbejde ikke tager al din energi til studie og privatliv. Det er svært for mig at råde dig, da det meget afhænger af, hvordan du selv har det.  Du skriver, at du snart flytter nærmere dit uddannelsessted, hvilket selvfølgelig vil være en lettelse i det daglige. Jeg går derfor også ud fra, at dit job ligger i nærheden af dit uddannelsessted.

Reglerne om SU med handicaptillæg fremgår af SU`s  hjemmeside, som du sikkert ved og betingelserne er, at din funktionsnedsættelse giver betydelige begrænsninger i din evne til at have job ved siden af dit studie. Der vil blive krævet dokumentation for funktionsnedsættelsen og jeg kan ikke umiddelbart udlede af dit spørgsmål om du har denne dokumentation. Her vil jeg anbefale dig, at drøfte din situation med den neurologiske afdeling, som du er tilknyttet.

På Scleroseforeningens hjemmeside findes noget mere generel information om dette, se http://www.scleroseforeningen.dk/da/Livet-med-sclerose/uddannelse-arbejde-og-pension/SU.aspx.

Du har også mulighed for at drøfte din situation med Scleroseforeningens socialrådgiver i det område, hvor du bor. Navn og træffetid finder du også på Scleroseforeningens hjemmeside, se http://givglæde.dk/da/Om-scleroseforeningen/Personer.aspx?afdeling=Socialraadgivere.