Gå til hovedindhold

Støtte til bil 10

Spørgsmål
Jeg har et spørgsmål angående trivselsbil.

Jeg er 41 år og fik diagnosen for lidt over 2 år siden. Jeg er nu begyndt at kunne mærke at jeg hurtigere bliver træt i benene, når jeg går. Jeg tager det offentlige til og fra arbejde, hvilket gør at jeg har brugt en del af energien inden jeg overhovedet er nået i gang med dagens arbejde.

Jeg arbejder 34½ time og er rigtig glad for mit job. Jeg har en søn på 6½ år som ofte skal til noget. Vi har en bil, som min mand bruger.

Mit spørgsmål er: Hvordan griber jeg det an, med hensyn til ansøgning om hjælp til en bil? Det virker lidt uoverskueligt, da det samtidigt også er en stor kamel at sluge.
Svar
Reglerne om støtte til bil findes i lov om social service § 114, Socialministeriets bekendtgørelse nr. 1043 af 1.9.2010 og Socialministeriets vejledning nr. 7 af 15.2.2011.

Det er vigtigt med en god beskrivelse af de forhold der gør sig gældende i forbindelse med at komme frem og tilbage til jobbet. Træthed og udtrætning har også en væsentlig betydning. Gangevnen/gangdistance lægges der ligeledes også vægt på, dog ikke i så stor udstrækning, når bilen skal bruges til og fra arbejde. Husk at beskrive gangevnen i forhold til al slags vejr og terræn, eventuelle problemer med at vente på offentlige transportmidler i kulde, blæst osv. Det er vigtigt med et realistisk billede af din situation.

På Scleroseforeningens hjemmeside findes Faktasider om sociale emner, du finder siderne under "livet med sclerose".

Husk, at du har mulighed for at tage en person med dig i forbindelse med samtaler i kommunen.

Du har også mulighed for en mere konkret rådgivning ved henvendelse til den socialrådgiver i Scleroseforeningen, der dækker det område, hvor du bor. Navn og træffetid kan du finde på hjemmesiden.