Gå til hovedindhold

Stemmegenkendelses programmer - tal til din pc og telefon

Spørgsmål

Hvilke muligheder er der for en IT-løsning, hvor jeg kan benytte computer uden at bruge armene, da jeg har sclerose og ataksi i hele kroppen. IT-hjælp, f.eks. stemmegenkendelse, ville gøre mig mere selvhjulpen og mindske belæmring af mit netværk. Min søster skriver for mig nu. Hvad koster IT-hjælp, og hvor kan man få fat i det?

Svar

Der er flere muligheder for dig, som du selv nævner er der mulighed for at benytte stemmegenkendelse. Der er de sidste år kommet flere programmer på markedet. Nogle af dem er gratis at hente ned som en app til din pc, og andre er et program man køber. Dragon naturallySpeaking er et muligt program, men hvis du på internettet googler: speech recognition software eller: stemmegenkendelse på din pc - er der henvisning til forskellige programmer, der er tilgængelige og mulighederne ved dem.

Det er også muligt for at dig benytte tale funktion til din mobil telefon. Mange af de nye SmartPhones er "født" med tale program  i.
I kan få meget information og hjælp i de butikker der sælger software og telefoner.

Hvis du har behov for udredning af dit behov for It-løsninger og evt undervisning i brug af dem, vil jeg foreslå, at du henvender dig til din kommune, så I sammen kan finde en god løsning for dig. Nogle løsninger vil du selv skulle betale for, og andre vil kommunen måske kunne hjælpe til med.