Gå til hovedindhold

Statsforvaltningens rådgivning 2

Spørgsmål

Jeg har tidligere skrevet til dig om denne situation, men håber nu at du igen kan hjælpe mig, da der stadig ikke er kommet afklaring herpå.

Jeg står lige nu i en situation, som jeg ikke kan overskue. Min hustru fortalte mig, for nogle måneder siden, at hun ville skilles. Vi har to børn, på henholdvis 2 år og 6 år.

På nuværende tidpunkt bor vi i et hus i den ene del af landet. Min hustru søgte så arbejde i en anden del af landet, hvilket hun fik og startede på i december.

Hun har nu fået lejet en lejlighed pr. 1. april samt arrangeret vuggestue/børnehave for vores 2-årige og skolestart for vores 6-årig, efter sommerferien. Alt sammen tæt på hendes nye lejlighed - altså i en anden del af landet.

Vi sidder med et hus som har stået til salg længe, på grund af finanskrise osv.

Jeg sidder nu og ser på hvordan det hele slipper mellem fingrene på mig.

Jeg kan ikke overskue hvad jeg kan gøre med: Økonomi, det vil sige; hus, bidrag osv. Børn, det vil sige; skal jeg bare se på at "alt" bliver flyttet til den anden ende af landet? Seperations/skilsmissepapire, det vil sige; hvordan udfyldes de?

Med til situationen skal det også siges, at jeg har stået udenfor arbejdsmarkedet i over et år nu,og lever af forsikringer, som er tilknyttet mine pensionsopsparinger (uarbejdsdygtighed).

Jeg har, i et stykke tid, forsøgt at købe mig til advokathjælp, men grundet travlhed er det åbenbart svært at få en "advokat på banen".

Svar
Jeg kan se, at situationen har udviklet sig siden mit sidste svar.  
Du bør indgive begæring om separation/skilsmisse nu.
Som tidligere omtalt skal du enten gå ind på statsforvaltningens hjemmeside, www.statsforvaltning.dk og udskrive ansøgningsskema eller ringe til statsforvaltningen på telefon 72 59 79 00 og få tilsendt ansøgningsskema. Skemaet udfyldes med personlige data og afkrydses vedrørende bidrag/forældremyndighed/bopæl m.v.  

Da det fremgår, at din ægtefælle flytter 1. april, skal ansøgningen sendes til statsforvaltningen nu, da der er rimelig lang ventetid.  
Jeg omtalte i min tidligere besvarelse, at der er ret gode muligheder for rådgivning på statsforvaltningen, og de muligheder skal du afgjort benytte dig af.  

Vedrørende den faste ejendom kan jeg, som tiden er i øjeblikket, desværre ikke give udtryk for megen optimisme. Det er svært at være sælger lige nu, men jeg går ud fra du er i løbende kontakt med den ejendomsmægler, der har ejendommen til salg.  
Prisnedsættelser er lige ved at høre til dagens orden og måske skal dette drøftes med mægleren.