Gå til hovedindhold

Stærke smerter efter Avonex

Spørgsmål
Jeg har en datter på snart 20 år.

I oktober 2008 fik hun synsnervebetændelse, hvilket hun kom over igen i sommeren 2009. Ved undersøgelse i februar, fortalte lægen på det hospital hun er tilknyttet, at hun i en uge havde haft følelesforstyrrelse på sine lår. Hun blev derfor sat på Avonex og har taget 2. sprøjte i fredags.

Hun havde det fint i sidste uge, stadig de samme følelsesforstyrrelser, og havde det ganske godt søndag. I dag, mandag, kan hun imidlertid næsten ikke gå, stå eller sidde for smerter i sine ben. Værst er det i venstre, som var det ben hun stak i for en uge siden. Hun har det bedst med at sidde sammenbøjet. Hvad er der galt? Kan hun ikke tåle medicinen? Hvordan kan vi hjælpe hende?
Svar
Jeg kan dårligt afgøre, om din datters smerter skyldes Avonex-injektionerne eller sclerosen. Det er dog ikke almindeligt, at have så stærke smerter i benene, eller andre steder, efter man har stukket sig med Avonex.

Det er derfor noget hun bør snakke med en scleroseekspert om og hvis der er et scleroseattak, der er årsagen til de voldsomme smerter, skal hun have attak-behandling snarest muligt.