Gå til hovedindhold

Spasmer i tæerne

Spørgsmål
Kan dette være et MS attak, eller blot et symptom?

For få måneder siden havde jeg nogle sære ufrivillige ryk i lilletæerne på begge fødder. Jeg bemærkede det, når jeg var træt og i hvile. Tæerne rykkede ud til siden og tilbage gentagne gange. Det gjorde de i nogle minutter, før de så holdt op igen. Der var ingen smerte i den forbindelse. Det stod på i en måneds tid, og forsvandt derefter.

Der er konstateret pletter på hjernen, flere end svarende til alderen på MR- scanningen. Jeg er godt klar over at et svar skal tages med forbehold, i forhold til ordentlig undersøgelse af en neurolog.
Svar
De beskrevne symptomer kan være led i MS, men kan også være led i andre sygdomme i centralnervesystemet. Spasmer skyldes manglende hæmning af en refleksbue, så musklerne "overrreagerer" med ufrivillig sammentrækning. Det er typisk efter anstrengelse, men kan også forekomme i hvile.

For at klassificeres som et attak skal bl.a. symptomerne i princippet have været til stede i mere end et døgn, og dine symptomer har varet længere end et døgn, men ikke været konstante men intermitterende.