Gå til hovedindhold

Solumedrol og allergi

Spørgsmål

I dagspressen er nu fremkommet oplysninger om Solumedrol. Der fortælles i den forbindelse bl.a. om en ung pige, som er død af denne medicin. Jeg bliver ubehagelig til mode af denne oplysning, idet det er en bivirkning/konsekvens, jeg aldrig tidligere har hørt om, og som heller ikike står oplyst i indlægssedlen. Jeg har selv fået medicinen rigtig mange gange gennem årene, i forbindelse med indlæggelser, og en enkelt gang har jeg fået medicinen i pilleform.

Er det sådan, at lægerne ikke har været bekendte med denne risiko? Derudover, kan jeg også godt frygte, at skulle have denne medicin en anden gang - hvad er din holdning til det? P.t. er jeg i behandling med Tysabri, og bliver, som følge af det med Solumedrol, nu også utryg ved om der er ukendte bivirkninger ved denne behanling?

Svar

Det er velkendt, at der i meget sjældne tilfælde kan opstå alvorlige, allergiske reaktioner på stort set al medicin, der gives som indsprøjtninger eller infusioner. Dette er også tilfældet for methylprednisolon, (Solumedrol) til behandling af sklerose. En sjælden form for allergisk reaktion, der kaldes anafylaktisk chok, kan i uheldige tilfælde være dødelig. Alle læger er formentlig klar over, at Solumedrol, ligesom al anden medicin, kan give sådanne reaktioner. Når medicinen gives som tabletter kan der også i sjældne tilfælde ses allergiske reaktioner, men disse er sjældent særlig kraftige.

 

Overfølsomhedsreaktioner ses også ved Tysabri-behandling, men der er indtil nu ikke beskrevet alvorlige overfølsomhedsreaktioner på Tysabri.