Gå til hovedindhold

Smerter og feber

Spørgsmål
Jeg skriver fordi jeg i en rum tid, med stadigt kortere intervaller, oplever voldsomme smerter (paræstesier), umiddelbart efterfulgt af feber. Min normale læge har orlov og hendes afløser gør en del i at psykologisere disse problemer.

Det ville være besynderligt om ikke psyken påvirkes, fordi smertene er ondskabsfulde og feberen fejer benene væk under mig.

Jeg føler mig lost, fordi begge slags udfald er reelle og fordi jeg som sagt ikke føler at kunne nå min nuværende læge.

I den forbindelse er det vel også på sin plads at nævne, at scleroseklinikken ikke vil have med min smertebehandling at gøre.

Hvad gør jeg?
Svar
Det er svært for mig at finde årsagen til dine symptomer herfra, men i et par tilfælde jeg tidligere har set, har det været feberen der kom først og smerterne efterfølgende, selv om det føltes omvendt.

Blærebetændelse kan forklare feber og smerteforværring, og det kan ofte være svært at erkende, at man har en urinvejsinfektion. Du kan derfor få undersøgt din urin næste gang problemet opstår.

En anden mulighed kan være "drug fever", altså en feberreaktion på medicin du tager i forbindelse med dine smerter.

Du kan gennemgå dit medicinforbrug med din læge og se om der er nogle typer medicin du tager, der eventuelt kan udløse feber.