Gå til hovedindhold

Smerter i hoften efter løb

Spørgsmål

Jeg er diagnosticeret med sclerose primo 2007. Grunden til at jeg skriver her, er at eg har fået problemer med venstre side af hoften, efter at jeg er begyndt at løbe igen. Jeg har på fornemmelsen, at det er fordi jeg bruger venstre til fremdrift, fordi jeg har neurologiske skader i min højre side - kan det passe?

Jeg har ikke tidligere haft disse problemer. Set i bakspejlet har jeg dog, i forbindelse med mine løbeturer, tidligere haft smerter i min højre fod - disse smerter er der stadig i samme grad.

Jeg kan også mærke den samme teknik, altså fremdrift, primært via venstre ben, når jeg bare spadserer.

Er der noget jeg kan gøre, for at skåne min venstre side mere?

Svar

Det er svært at diagnosticere, hvad dit problem er, ud fra din beskrivelse. Men når man primært er påvirket i den ene side, vil man ofte se overbelastninger i den raske side.

Det jeg vil anbefale dig, er at få en tid hos en fysioterapeut. Han/hun vil så kunne undersøge dig, for præcist at finde ud af hvilke muskler det er, som er påvirket i den højre side, samt lave en grundig undersøgelse af din venstre hofte. Dette bør også kombineres med en ganganalyse, hvor man ser efter, hvordan du går og eventuelt kompenserer.

Ud fra undersøgelsen, vil du kunne få anbefalinger i forhold til træning, smerter og eventuelt også få justeret dit gangmønster.