Gå til hovedindhold

Smerter i benet efter Botox

Spørgsmål
Jeg fik konstateret sclerose i 2001 og sidder i kørestol, men har haft lidt stå- og gåfunktion. Jeg får botox sprøjtet ind i mine lægmuskler hver 3. måned, hvilket også har været en god hjælp for mig.

I januar måned fik jeg det imidlertid sprøjtet ind igen - denne gang i min højre hasemuskel (uden min samtykke) - hvilket har resulteret i at jeg ikke kan stå og har mange smerter når jeg får hjælp til at stå oprejst. Benet vil gerne "knække" under mig og jeg har fået svært ved at strække benet.

Jeg har så været oppe og få botox sprøjtet ind igen, hvor lægen oplyste mig, at han ikke mener at det kan være botoxens skyld, at jeg har fået disse problemer - også selvom at jeg oplyste ham om, at smerterne kom samme dag som han havde sprøjtet mig og at forløbet har gået som når man for botox (det vil sige, at det stiger og så falder igen).

Så er mit spørgsmål til jer: Er det botoxen eller et mærkeligt attak, der forårsager det jeg her har beskrevet?
Svar
Jeg kan desværre ikke rigtig hjælpe dig med, at afgøre om dine symptomer skyldes et attak eller problemer i forbindelse med Botox.

Sædvanligvis giver det ikke problemer, at indsprøjte Botox i læg- eller hasemusklerne og virkningen aftager i løbet af nogle måneder, hvorefter man vil forvente, at stivheden og støttefunktionen i benet kommer tilbage.

Hvis du er i tvivl om der er sket dig noget i forløbet, kan du altid kontakte en patientvejleder på hospitalet, der så kan hjælpe dig.