Gå til hovedindhold

Smerter i benene 2

Spørgsmål
Jeg er 56 år og fik konstateret sclerose for ca. halvandet år siden. Jeg får ingen medicin, da min læge synes at vi skal gemme "krudtet" til senere. Jeg har haft smertejag i mit venstre underben, men det er til at acceptere. Derudover har jeg lidt meget af træthed.

For et halvt år siden fik jeg konstateret lungekræft. Øverste højre lungelap blev fjernet ved operation og jeg fik efterfølgende kemobehandling, som blev afsluttet for ca. 2 måneder siden. Jeg er nu megatræt og har mange smerter i ,begge mine underben.

Jeg går til træning et par gange om ugen hos fysioterapeut.

For at dulme smerterne fra operationen får jeg stadig smertestillende: Gabapentin 600 mg om dagen, Contalgin 10 mg om dagen og Brufen Retard 1600 mg om dagen.

Mit spørgsmål er, om jeg kan forvente at smerterne i benene forsvinder, når jeg er på et tidspunkt trapper ud af den smertestillende medicin, eller om jeg måske nu skal til at i gang med scleosemedicinen?
Svar
Hvis du har sclerosesmerter i benene, vil man ikke anbefale at du trapper ud af sclerose-smertebehandling, hvor Gabapentin som regel virker rigtig godt. Hvis du aktuelt har smerter i benene trods Gabapentin 600 mg dgl., vil man i stedet anbefale at du optrapper denne dosis til 600 mg x 2 - 3 dgl.

Det er derimod en god ide at trappe ud af Contalgin, da der er mange bivirkninger ved denne behandling og Brufen kan du stoppe med uden problemer.