Gå til hovedindhold

Smerter både i øjne og hoved

Spørgsmål
Jeg har haft sclerose i 8 år og har nu fået synsnervebetændelse for godt 2 uger siden. Har derfor fået medrol i 10 dage. Synet er meget nedsat på venstre øje og jeg har smerter i det. Jeg har også smerter i hovedet - specielt når jeg skal sove. Smerterne i hovedet er trykkende og jagende i venstre side ovenpå hovedet.

Hvad er årsagen til disse trykkende smerter? Og hvad kan jeg gøre, for at komme hurtigere ovenpå igen?
Svar
Det jagende element kan være nogen nervesmerter i forbindelse med synsnervebetændelsen og det forventes at stilne af. Hovedpinen kan skyldes at samsynet er påvirket, fordi synet er meget nedsat på det ene øje og man anstrenger sig for at fiksere og bedømme afstande.

Da du har fået binyrebarkhormon i høje doser er øgning af blodtrykket også en mulig forklaring på den trykkende hovedpine, men så vil det lette når du om et par dage er ude af binyrebarkhormonkuren.

Der er ikke så meget andet du kan gøre, end at tage almindelige hovedpinetabletter nogle gange dagligt, hvis der er behov for det, samt få målt dit blodtryk, hvis smerterne ikke snart forsvinder, hvilket der heldigvis er stort håb for at de gør.