Gå til hovedindhold

Slimhinder

Spørgsmål

Jeg har MS i attakvis form. Du har tidligere givet mig det råd, ikke at tage Bio-Strath dråber. Du var på daværende tidspunkt langt omkring i din undersøgelse af dråberne - tak for din indsats dengang.

Nu er jeg så faldet over en annonce, på et produkt som hedder Membrasin, fra et firma der hedder DHC Health Care, www.dhc.dk. Tabletterne skulle modvirke blandt andet tørhed i slimhinder m.m.

Da jeg døjer en del med tørhed generelt, kunne jeg godt tænke mig at vide, om det nogle tabletter jeg må tage sammen med min medicin. Jeg tager Avonex som en ugentlig indsprøjtning samt Lyrica-tabletter mod uro i benene.

Er dette medicin som jeg kan tage sammen med ovennævnte tabletter?

Svar

Følgende oplysninger findes om produktet:

Membrasin til sarte og ømfindtlige slimhinder.

Slimhinderne er vort filter til omverdenen. Membrasin er et dokumenteret produkt, der er med til at holde slimhinderne intakte - så de opretholder den beskyttende effekt.

Varedeklaration:

Ekstrakt af havtornbær (Hippophaë rhamnoides L.), modificeret majsstivelse, stabilisator (glycerol), geleringsmiddel (carrageenan), surhedsregulerende middel (dinatriumfosfat), antioxidant (alpha-tocopherol), rosmarinolie.

Dosering:

1 kapsel 2 gange dagligt.

Ingredienserne i Membrasin kan jeg vanskeligt forstille mig kunne give dig problemer i forbindelse med din medicin. Du kan jo indlednngsvis, for eksempel i 14 dage, tage 1 stk dagligt og derefter øge dosis til det angivne, 1 kapsel 2 gange dagligt.

Jeg har modtaget mange positive tilbagemeldinger på effekten af dette produkt.

Det er også en god idé, at være dækket ind med både fiskeolie og planteolier i kosten, samt en generel dækning med vitaminer og mineraler, også i forhold til slimhinderne. Det kan gøres ved at følge MS-kostens anbefalinger, gerne suppleret af et vitamin- og mineraltilskud. Det kunne, for eksempel, være Spectro uden jern og vitamin K.

Jeg vil foreslå dig at få kontrolleret din vitamin B12, folinsyre, homocystein og vitamin D, som jeg tidligere har omtalt. Dette blot for at sikre, at du ligger på optimale niveauer her. Se venligst vurdering af blodprøver i en af mine tidligere svar.