Gå til hovedindhold

Slår ikke til på arbejdspladsen

Spørgsmål

Jeg har haft sclerose i ca. 4 år. Har oplevet træthed, hukommelsesbesvær jeg føler ikke at jeg kan slå til på arbejdsmarkedet, f.eks laver fejl og føler ikke det er godt nok, det jeg gør, samt at blive forbigået af andre. Det bevirker, at jeg helst vil passe mig selv og prøver at gøre tingene korrekt. Det lykkes bare ikke altid. Jeg føler at mit indre er i oprør. Arbejder fuldtid. Har du et foreslag til, hvad jeg kan gøre?

Svar

Tak for din mail, hvor du fortæller om den svære arbejdsmæssige situation, som du befinder dig i. Du beskriver, at det er svært for dig på dit arbejde, hvor du oplever, at du ikke gør det godt nok, og du spørger til sidst, hvad du kan gøre.

Jeg vil starte med at sige, at vi har mange erfaringer med mennesker med sclerose, der har den type symptomer, som du beskriver, og den træthed, som mange mennesker med sclerose har, kan være meget drænende, og gøre at der ikke er overskud til ret meget. Trætheden kan også påvirke den mentale skarphed og ens psykiske tilstand og medføre, at man får en følelse af ikke at slå til. Det kan være hårdt at arbejde fuld tid med disse symptomer, og måske går du med nogle overvejelser omkring det.

Der er flere ting, som måske kunne være en hjælp for dig på dit arbejde, som f.eks. om det vil være muligt at holde pauser i løbet af dagen på dit arbejde. Det kunne også være, at det kunne være aflastning derhjemme, der kunne gøre en forskel f.eks. til rengøring. Har du mon nogen til at hjælpe dig hjemme med praktiske ting?

Jeg synes, at det lyder som en svær situation, hvor du måske kunne have brug for mere hjælp til problemerne, og du har som medlem af Scleroseforeningen mulighed for både at benytte dig af vores gratis socialrådgiverhjælp og gratis psykologrådgivning. Psykologrådgivningens telefon er åben hver dag mellem kl. 11 og 12 på tlf. 36 46 36 46, og her har du mulighed for at få nogle samtaler med en af Scleroseforeningens psykologer, og det er også på dette nummer, at du skal ringe for at komme til at tale med en socialrådgiver i dit område. Og du er selvfølgelig til enhver tid velkommen til at maile eller ringe til os.