Gå til hovedindhold

Skyldes mine symptomer sclerose

Spørgsmål

Jeg er 54 og har haft sclerose i mange år, som dog først blev opdaget i 2010. Og har f.eks aldrig nogensinde hovedpine. Men i aftes blev jeg meget forskrækket over, at jeg ikke kunne finde de rigtige ord, men sagde noget forvrænget sludder! Og i nat dukkede en skærende hovedpine op og var så voldsom, at jeg vågnede af det midt om natten.

Tog et par Pamol, som dog ikke hjalp og sad op resten af natten, fordi hovedpinen var alt for smertende til at jeg kunne ligge ned. Hér til morgen er hovedpinen der stadig, men slet ikke i den forfærdelige styrke som i nat. Det skal tilføjes, at jeg i øjeblikket holder pause med sclerose-medicin. Hvor jeg i godt to år fik Tysabri, som virkede perfekt på mig, men det blev stoppet, da jeg ikke kunne tåle det mere. Startede så på Gilenya i foråret, men fik øjeblikkelig hjerte-smerter, og medicinen blev stoppet øjeblikket. Jeg har været under konstante kontroller siden, som dog er stoppet nu. Men jeg er meget bekymret over, hvad talebesværet og hovedpinen kan skyldes.

Svar

Akut indsættende talebesvær og stærk hovedpine er ikke symptomer man forbinder med sclerose. Det bedste råd jeg kan give dig, er at du kontakter din neurolog på MS klinikken eller din egen læge og fortæller om dine symptomer.

Herfra kan jeg ikke udelukke, at du kan fejle noget andet end sclerose, og det er derfor op til din læge at afgøre, om du skal undersøges yderligere.