Gå til hovedindhold

Skal kommunen hjælpe med bolig

Spørgsmål

Min datter har lige fået at vide, at hun har sklerose. Hun bor i en lejlighed, hvor der kun er brændeovn i som varmekilde. Det er ikke særligt godt, vi har søgt, men det lader ikke til der er noget at finde lige nu, og vi skulle jo helst finde en anden lejlighed, inden det bliver for koldt. Skal kommunen være behjælpelige, når min datter er kronisk syg?

Svar

Jeg forstår godt, at du er bekymret. Du skriver som sådan ikke noget om, hvordan din datter har det, men jeg fornemmer selvfølgelig, at der er praktiske problemer.

Meget generelt vil jeg sige, at din datter kan rette henvendelse til sin kommune med henblik på vejledning/visitering til handicapegnet bolig. Men jeg vil også påpege, at jeg måske ikke er helt sikker på om det er den rigtige løsning.

Der er dog ingen tvivl om, at din datter har behov for rådgivning. Jeg håber selvfølgelig, at din datter har fået relevant rådgivning i forbindelse med diagnosen, er orienteret om evt. mulighed for udbetaling af sum ved kritisk sygdom, psykologbistand og lignende. Din datter har også mulighed for at kontakte Scleroseforeningens socialrådgiver i det område, hvor hun bor. Her vil hun kunne få en nærmere rådgivning alt afhængig af hvilken situation, hun aktuelt befinder sig i, her tænker jeg på om din datter er i arbejde/studerende/sygemeldt eller lignende.

Din datter skal også være opmærksom på tilbud fra Sclerosehospitalerne i henholdsvis Ry og Haslev. Nærmere oplysninger kan findes på hospitalernes hjemmeside, evt. henvisning kan ske via egen læge/neurolog.