Gå til hovedindhold

Skal jeg vente på de nye piller

Spørgsmål

Jeg har fået diagnosticeret sklerose, og er blevet tilbudt behandling med tabletten Dimethyl fumarat om 3 måneder, når tabletterne er på markedet. Jeg er blevet tilbudt at starte injektion med interferon i ventetiden - men har fået at vide, at der ikke sker noget ved at vente de 3 måneder. Jeg er i tvivl om, om jeg skal vælge interferon i ventetiden. Hvad er jeres vurdering?

Svar

At vente på et nyt præparat mod MS, vil være behæftet med en del usikkerhed, da der er rigtig meget i godkendelses-processen og markedsføringen der kan gå galt og forsinke lanceringen. Allerede på nuværende tidspunkt er den forventede markedsføringsdato på Tecfidera (Dimethyl fumarat) blevet udskudt til omkring årsskiftet, og kan muligvis blive udskudt yderligere. Dernæst skal behandlingen igennem rådet for anvendelse af dyr syghusmedicin (RADS) og siden også på regionernes budgetter. Når det tekniske er på plads skal der afsættes tid til information og behandlingsskift på de regionale MS klinikker, hvilket yderligere kan tage tid.

Det vil derfor være en god ide at opstarte Interferon-behandling nu, og siden skifte til Tecfidera når alt er på plads, så du ikke kommer til at gå ubehandlet i en længere periode.