Gå til hovedindhold

Skal jeg skifte ulykkesforsikringsselskab

Spørgsmål

Jeg forventer at takke ja til et tilbud fra et forsikringsselskab om at skifte mine forsikringer til dem, men er lidt i tvivl med hensyn til ulykkesforsikringen.

Min nuværende ulykkesforsikring blev tegnet længe inden min sclerose-diagnose. Mit måske kommende forsikringsselskab kræver ingen helbredsoplysninger, men jeg har været helt åben over for assurandøren omkring min sygdom. De siger, at jeg bliver dækket på samme vilkår som min nuværende uykkesforsikring, men at hverken den nye eller gamle ulykkesforsikring dækker skader, der direkte kan kædes sammen med sclerose.

Mit spørgsmål er nu: Er det korrekt, at min nuværende ulykkesforsikring heller ikke dækker det, selvom den blev tegnet før diagnosen? Vil det i alle tilfælde være klogest at beholde den gamle ulykkesforsikring?

Svar

Hvis der ikke skal udfyldes helbredsoplysninger til det måske kommende forsikringsselskab, kan de jo heller ikke lige pludselig nævne at de ikke vil antage dig som ulykkesforsikret.

En ulykkesforsikring dækker invaliditet som følge af en ulykke og ikke som følge af sygdomme. Så dækningens omfang læner sig i bund og grund op mod, om ulykkestilfældet er sket med baggrund i sclerosen eller ej og om skadens omfang er forværret helt eller delvist fordi du også havde sclerose. Du må i en skadessituation forvente en del dialog om hvorvidt skaden skyldes sclerose eller ej.

Inden du takker ja det tilbud du har fået, synes jeg du skal få tilsendt vilkårene og sammenligne disse med dem fra dit nuværende forsikringsselskab.