Gå til hovedindhold

Skal jeg løbende undersøges for at få udbetalt min forsikring

Spørgsmål
Jeg fik konstateret sclerose i 2008 og var sygemeldt i kortere tid, derefter har jeg arbejdet på nedsat tid.

Jeg har hele tiden fået udbetalt dækning fra min forsikring - tab af erhvervsevne. 
Jeg fik udbetalt i de første 6 måneder, og derefter fik jeg forlænget 1 måned af gangen før jeg fik bevilliget 1 års udbetaling - her til november udløb dette år.

Udbetalingen stoppede derfor, da de først skulle indhente oplysninger om mig fra forskellige steder. De startede i oktober med at indhente disse oplysninger, og de havde først fået behandlet oplysningerne midt i november, hvorefter jeg er blevet bevilliget yderligere 4 måneder, derefter skal jeg undersøges igen.

Mit spørgsmål er om det kan passe, at jeg skal sætte mit liv på standby, hver gang de skal behandle min sag. Jeg mener jo, at man har en sådan forsikring netop for ikke at komme i en situation, hvor ens indtægt bliver ændret.

Jeg tør ikke komme videre i mit liv, da jeg jævnligt skal vurderes, og derfor ikke kan regne med at der komme flere penge.

Sclerose er en kendt sygdom og min situation vil ikke ændre sig, og hvis den gør bliver det kun værre, så hvorfor skal jeg vurders jævnligt, i stedet for at acceptere min sygdom som den er?
Svar
Det er sådan - at der i langt de fleste betingelser for tab af erhvervsevneforsikring står - at forsikrede skal gennemgå de undersøgelser, som pensionsselskabet måtte skønne nødvendige for at vurdere erhvervsevnetabet.

Erhvervsevnetabet vurderes både ud fra et medicinsk perspektiv og et økonomisk perspektiv.
Det er klart at visse sygdomme, herunder sclerose jo ikke er en sygdom hvor tingene normalt går den rigtige vej, hvorfor jeg udemærket forstår du synes det tager overhånd med undersøgelserne, i stedet for at du får en endelig afklaring og herefter kan leve dit liv.

Jeg vil foreslå dig at tage et møde med pensionsselskabets lægelige afdeling, så du kan få en nærmere forklaring på, hvorfor de i din situation løbende vil have nye vurderinger.
Det er ikke sikkert du kan slippe for det, men måske du ved denne snak kan få mere ro på din tilværelse, og vil have lettere ved at se længere frem i tiden.