Gå til hovedindhold

Skal jeg lade være med at rejse når jeg ikke er dækket

Spørgsmål

Jeg har fået konstateret sclerose i starten af januar 2009. Jeg skriver til dig, da jeg står og skal til USA her i starten af maj 2009, og har nogle spørgsmål, som jeg håber du kan hjælpe mig med.

Jeg er startet på medicin den 11. marts 2009 og er nu blevet opmærksom på, at jeg ikke er dækket med hensyn til syge- og hjemtransport i forbindelse med sclerose det næste halve år, hvis jeg rejser uden for Europa.

Umiddelbart tænkte jeg, at det ikke kunne være et problem, eftersom det ser ud til, at jeg har et mildt forløb og selv vil kunne hoppe på et fly, hvis jeg skulle få et attak. Efterfølgende har både min familie og hospitalet dog gjort mig opmærksom på, at jeg skal huske på, at forsikringsselskabet vil gøre alt for at komme uden om en eventuel økonomisk dækning - også selvom om den ikke er relaterert til sclerosen.

Det vil sige, at falder jeg over en sten og slår hovedet meget, med indlæggelse og special transport hjem til Danmark som følge, så vil forsikringsselskabet forsøge at henføre det til min sclerose og have mulighed for undsige sig dækning, med den konsekvens at jeg selv hænger på en regning.

Mine spørgsmål er nu: Bør jeg lade være med at rejse? Desuden: Findes der eventuelt muligheder for, inden for rimelighedens grænser, at tegne andre forsikringer?

Svar

Det er korrekt at rejseforsikringsselskabet umiddelbart vil afvise at dække, hvis de på forhånd har gjort klart at skader m.v. der skyldes sclerosen ikke er dækket på rejseforsikringen.

De kan jo ikke blankt afvise alt - der skal være årsagssammenhæng mellem sclerosen og skaden, er der ikke det, vil de normalt komme til at dække.

Nu ved jeg ikke om det er dit rejseforsikringsselskab der har gjort dig opmærksom på at de ikke dækker det næste halve år? Nogle rejseforsikringsselskaber kræver en god stabil fase de sidste 2 måneder inden afrejsen. Jeg vil anbefale dig at ringe rundt til de forskellige selskaber og høre deres regler.

Om du skal rejse eller ej, hvis ikke du er dækket, vil jeg ikke afgøre for dig. Du skal vurdere risikoen, mavefornemmelsen osv. og lade dette afgøre din beslutning.