Gå til hovedindhold

Skal jeg have ny MR ved forværring

Spørgsmål

Hvor ofte bør sclerosepatienter have foretaget MR-scanninger? Nogle personer siger hvert år mens andre hævder at det ikke er så ofte.

Grunden til at jeg spørger, er at min moster har haft MS i knap 15 år og hun er i løbet af de sidste 6 måneder blevet meget dårligere. Det er 5 år siden hun sidst fik foretaget MR-scanning.

Mit spørgsmål går på om hun ikke bør få foretaget en ny? Kan man desuden bruge resultatet til bedre/anden behandling, i forhold til hendes nuværende forværrede tilstand?

Svar

&#160

MR-skanning bruges primært som et diagnostisk redskab i forbindelse med sclerose. Hvis man ønsker at måle behandlingseffekt eller sygdomsudvikling, er det hovedsageligt de kliniske symptomer man retter sig efter, da der er en del usikkerhed, ved at måle på scleroseforandringerne på MR. Dette kan du læse mere om i nedenstående tidligere givne svar:

http://temp.scleroseforeningen.dk/Sp%C3%B8rgepanel/Sp%C3%B8rgsm%C3%A5l%20og%20svar/L%C3%A6ger/Diagnose/Skal%20jeg%20MR%20skannes%20igen.aspx.

Derfor er din mosters tilstand og hendes symptomer, det bedste mål for hendes sygdomsudvikling og hvis hun har fået det meget dårligere, er det et tilstrækkeligt grundlag, for at træffe beslutning om behandlingsskift. Dette er dog kun er relevant, såfremt der findes en bedre behandling at skifte til, end den hun i forvejen får.