Gå til hovedindhold

Skal jeg droppe mit arbejde efter attak

Spørgsmål
Jeg har haft sclerose i 3 år og har, langt hen ad vejen, klaret min familie, hjemmet samt passet mit job. I november 2009, skete der imidlertid det, at jeg blev ramt af et nyt attak, som nærmest lammede min venstre side, hvorfor jeg siden har gået sygemeldt (sidder på kontor med indkøb).

Jeg går til fysioterapi 2 gange om ugen og laver øvelser hjemme.

Jeg følte så her, midt februar, at nu var jeg igen klar til at starte arbejde op, et par timer om dagen. Jeg var derfor på arbejde 2 dage af 2 timer, med det resultat at min krop var helt færdig igen.

Jeg føler, at jeg går 2 skridt frem og 1 tilbage.

Derfor vil jeg nu gerne høre dig, om det er fordi jeg er startet for hurtigt efter mit attak, eller om det er sådan jeg skal regne med at min krop vil reagere - og jeg derfor skal droppe mit arbejde?
Svar
Jeg forstår godt, at du er begyndt på arbejde igen medio februar. Man vil normalt gerne vedblive med at gøre de ting, som man gjorde inden attakket.

Hvorvidt du er er startet for tidligt op, kan være svært at svare på, men din krop reagerer pt. med øget træthed. Hvis du skal arbejde, bør du være indstillet på at kunne gå hjem og hvile og slappe af bagefter, så du kommer til hægterne igen/restituerer. Hvis du ikke har mulighed for dette, bør du være sygemeldt i længere tid.

Jeg synes ikke du skal droppe dit arbejde, hvis du ellers er glad for det og det indhold det giver dig i livet.

Husk, at ved attaker oplever mange, at der er markant forbedring de første 2-3 måneder. Men hvis det har været et stort attak og der er langsom opheling, kan man godt forvente, at der sker opheling/forbedring i 3-6 måneder efter attaket og endda helt op imod 12 måneder efter. Så måske er du ikke stabil endnu og måske kan der ske yderligere forbedringer.

Tag dette med i dine jobovervejelser.