Gå til hovedindhold

Skal attakker behandles

Spørgsmål

Jeg har for øjeblikket nogle irriterende føleforstyrrelser i venstre del af ansigtet. Det startede på min overlæbe og bredte sig, over 3-4 dage, til en stor del af venstre side af ansigtet, det vil sige op til panden/hovedbunden og ind i munden. Det føles dom om min hud er følelsesløs men samtidig brænder, for eksempel ved berøring eller tandbørstning.

Da jeg lige er flyttet til udlandet og dette skete midt i det hele, har jeg endnu ikke kontakt med en neurolog her.

Mit spørgsmål er, om det er dumt af mig ikke at få noget attak-behandlende medicin? Risikerer jeg at det bliver værre, ved bare at lade det passe sig selv?

Jeg har haft sklerose siden en synsnervebetændelse i 2002 og har haft føleforstyrrelser i hænder og fødder/ben, som hver gang (3 gange) har fortaget sig 100% igen. Men altså: Burde jeg få attak-behandlende medicin?

Jeg tager Copaxone hver dag.

Svar

Som du kan se i et andet, tidligere givet, svar - http://temp.scleroseforeningen.dk/Sp%C3%B8rgepanel/Sp%C3%B8rgsm%C3%A5l%20og%20svar/L%C3%A6ger/Medicinsk%20behandling/Attakbehandling,%20hvad%20er%20effekten%20p%C3%A5%20lang%20sigt.aspx -ved man at attakbehandling med binyrebarkhormon afkorter varigheden af et attak, men man ved ikke så meget om, hvorvidt behandlingen reducerer mén på længere sigt.

Da dette kan være tilfældet, anbefales alle med mere alvorlige attakker, at få behandling med binyrebarkhormon så tidligt som muligt.