Gå til hovedindhold

Skærmarbejde ved dissemineret sclerose

Spørgsmål

Det meste af mit arbejde foregår ved en PC, derfor har jeg et par spørgsmål. Inden I måske kan svare mig på disse spørgsmål, tænker jeg dog at jeg heller må fortælle lidt om min situation:

Jeg er 51 år og fik diagnosen MS i august 2006. Jeg har haft et attack 1 gang om året. Nogle af mine symptomer er følgende: Dobbeltsyn, træthed og hukommelsesproblemer. Jeg forsøger at undgå at læse på skærmen, og printer derfor meget.

Trods disse forbehold har jeg dog et spørgsmål, vedrørende hvor meget PC-arbejde der er tilrådeligt, når man har sclerose?

Har I desuden nogle ideer til, hvad jeg kan gøre, så jeg undgår træthed af at se på skærmen?

Svar
Der kan ikke gives generelle anbefalinger angående længden af skærmarbejde, for patienter med sclerose. Det kan som bekendt også være anstrengende for raske personer at sidde en hel arbejdsdag foran skærmen.   Måske er det muligt at lave noget andet ind imellem? Har du skærmbriller, som passer til afstanden - en afstand som typisk er ca. 35 cm? Hvis ikke, er er det en mulighed, som din arbejdsgiver må kunne være behjælpelig med.   Du skriver ikke, om du, din alder taget i betragtning, er begyndt at bruge læsebriller. Ej heller skriver du noget om, hvorvidt dobbeltsynet er værst når du ser på kort eller lang afstand, eller om dette er uafhængigt af afstand. Du skriver heller ikke, om du ser 2 billeder ved siden af hinanden eller ovenover hinanden. Eller om du har dobbeltsyn hele tiden.   Jeg foreslår at du bliver vurderet af en øjenlæge.