Gå til hovedindhold

Sclerose og depression 2

Spørgsmål

Jeg skriver, fordi jeg er havnet i en depression og får antidepressiv medicin (Akarin), som lægen har ordineret. Jeg har gået et par gange hos en psykolog. Nu er der dog flere - balndt andet min læge - som har nævnt det som en mulighed for mig, at gå til en psykiater i stedet. Jeg er i tvivl om, hvad der er bedst.

Jeg har de sidste to måneder haft mange angstanfald og er p.t. enormt bange for tanken om selvmord (fordi det har stået på indlægssedlen til Akarin). Jeg er på ingen måde så nedtrykt. Er bare enormt forvirret og ude af stand til at kontrollere mine tanker.

Lægen har henvist mig til en psykiater. Denne har dog først tid, sidst i maj. Jeg har derfor bestilt en tid på en privatklinik, som jeg kan komme til inden påske. Men privatklinikker er så dyre, så er i tvivl om hvad jeg skal gøre? Kan man få psykiatrisk hjælp gennem Scleroseforeningen?

Fik min diagnose i 2001, og har aldrig oplevet noget lignende.

Svar

Tak for dit spørgsmål om, hvem der er bedst til at behandle den depression, du p.t. kæmper med.

Din egen læge har åbenbart startet antidepressiv behandling med Akarin, og samtidigt henvist dig til privatpraktiserende psykiater. Der er beklagelig lang ventetid. Desuden er du begyndt samtaleterapi hos psykolog.

Akarin forventes at begynde at virke efter 3 - 4 ugers behandling, så derfor er det godt at din læge er startet på det. Jeg vil råde dig til at fortsætte med Akarin, konsultere din læge endnu nogle gange, inden du kan komme til at tale med den aktiserende psykiater i maj måned. Ofte er angst et af flere symptomer på depression.

Med hensyn til psykologsamtalerne, er det vigtigste, at de foregår sideløbende med Akarin-behandlingen. Erfaringen viser, at kombinationen af antidepressiv medicin og samtaleterapi er det mest virksomme.

Man kan ikke få egentlig psykiatrisk hjælp i Scleroseforeningen, udover svarene her i Rådgivningspanelet.

Jeg håber, at du inden længe er kommet ud af den pinefulde depressive tilstand, du beskriver.