Salte snacks og salte chips
d. 22 november 2009

Jeg spiser efter den anbefalede kost til skleroseramte, dog er der er nogle ting i kosten som kan være svære at undvære; jeg har en stor trang til at få noget salt når jeg kommer fra arbejde hen ad eftermiddagen, hvorfor jeg spiser salte nødder som: Pistacie, cashew, hjemmelavede mandler eller tørristede peanuts (ikke tilberedt med olie).

Grunden til at jeg skriver, er at jeg er nysgerrig efter at vide, om visse chips ikke er okay at spise, hvis bare de er tilberedt i en "rigtig"/god olie? Her tænker jeg for eksempel Kims , som er tilberedt i solsikkeolie:

Ingredienser:

76 % Kartofler, 22% solsikkeolie, 0,9 % havsalt, salt.

Næringsindhold:

Energi kj/kcal pr. 100g 1950/460

Protein (g) 6,5

Kulhydrat (g) 60

Heraf sukkerarter (g) 1

Fedt (g) 22

Heraf mættet (g) 2

Fibre (g) 4

Natrium (g) 0,48

Svarende til salt (g) 1,2

Jeg ved desværre ikke mere om olien, end at det er solsikkeolie og at de selv skriver på deres hjemmeside at de bruger gode kvalitetsråvarer.

Har du eller nogle gode tips til hvad jeg kan gøre, sådan at jeg ikke får denne trang til salt hver dag?

Som det er nu, tror jeg ikke at jeg får hverken mere eller mindre salt end alle andre almindelige danskere.

Det er godt at høre du spiser efter kostrådene omkring sclerosekost.

Det er jo vanskeligt at vide den præcise årsag til din trang til salt. Umiddelbart tænker jeg at det kan skyldes, at du oplever, at salt kvikker op efter en arbejdsdag, hvor du føler dig træt. Hvis det er tilfældet, vil jeg foreslå dig at tage et hvil eller måske gå en lille tur eller tilsvarende, der kan give en anden type aktivitet end dit job sandsynligvis giver dig.

Salte snacks eller salte chips vil jeg ikke anbefale. Vi har selvfølgelig behov for salt, men får salt via vores fødevarevalg og har ikke behov for ekstra. Generelt mener man heller ikke, at der er sundhedsmæssige fordele forbundet med at spise salt.

Skrevet d. 22 november 2009