Gå til hovedindhold

Sakralnerve-stimulator og MR-skanning

Spørgsmål
Jeg er i gang med at blive udredt for MS, da jeg har en del følelseforstyrrelser, især nu i højre ben og højre arm med nedsat kraft, styringsproblemer i knæet, mange sovende/prikende fornemmelser i ben, arm og fod. Desuden gør ansigtnerven meget ondt, og jeg har det som om hårene rejser sig i hovedbunden.

I det hele taget har jeg det ikke særligt godt og ventetiden er lang.

Mine spørgsmål er følgende: Da jeg ikke kan holde på min afføring, har jeg fået indopereret en pacemaker og kan derfor ikke komme i MR-scanner. Hvordan sikrer jeg mig så den bedste udredning, på trods af dette? Er det bedst at jeg får pacemakeren fjernet midlertidigt - den skal med tiden jo have nyt batteri og vi har talt om at elektroderne desuden skal flyttes, da den ikke virker optimalt.

Faktisk synes jeg, at det er ganske umenneskeligt at vente så lang tid på udredning og en eventuel behandling.
Svar
Jeg går ud fra, at du har fået indopereret en sakralnerve-stimulator, der fungerer som en salgs pacemaker på muskulaturen omkring endetarmen og modvirker afførings-inkontinens.

Såvidt jeg er orienteret, skal stimulatoren tages ud i forbindelse med MR-skanning, hvor man udsættes for et kraftigt magnetfelt. Du skal derfor bede den læge, der har indopereret sakralnerve-stimulatoren,kontakte MR-afdelingen, så man kan koordinere skanning og midlertidig fjernelse af stimulatoren.