Gå til hovedindhold

Rygerobot

Spørgsmål

Jeg skriver på vegne af min mor. Det drejer sig om et ryge-hjælpemiddel, som hun kan huske fra et tidligere, men det var ikke aktuelt på dette tidspunkt.

Min mor er sengeliggende det meste af tiden, og hun ryger i sengen, hvilket ikke går så godt da hun tit taber cigarretten. Hun beskriver hjælpemidlet som en lille skål til cigaretten, hvor der sidder en slange på - det er den bedste forklaring hun kan give mig.

Kan du hjælpe mig med, hvad det er for et hjælpemiddel der er tale om?

Svar

Udfra din forklaring, mener jeg, at det er en rygerobot din mor har set.

En rygerobot leder tankerne hen på en lille vandpibe, men det er en lille holder hvori cigaretten sættes, tilsluttet en ca. 50 cm lang tynd gummislange påsat et mundfilter.

Robotten forhandles af flere firmaer, men jeg vil foreslå, at du går ind på hmi`s hjemmeside, www.hmi.dk. Rygerobotten har hmi-nummer 26438. På denne hjemmeside vil du have mulighed for at undersøge hvilke firmaer der sælger robotten, priser samt leveringstid.

Det kunne også være en fordel for Jer at købe et rygforklæde (hmi-nummer 15080, 19377) eller et rygestykke (hmi-nummer 26532) til din mor. Eller nu hvor hun er sengeliggende, kunne et brandhæmmende sæt sengetøj også være en god idé (et sådan fås i almindelig handel).

Rygerobotten bevilliges i nogle kommuner via servicelovens § 112. Rygestykker/forklæder og sengetøj er noget man selv skal anskaffe sig.