Gå til hovedindhold

Ridning og bassin træning

Spørgsmål

Jeg vil meget gerne prøve ridefysioterapi, men ved intet om rideskoler. Derfor kunne jeg godt tænke mig at få oplyst, hvor de anbefalesværdige ligger i Nordsjælland? Jeg kunne også godt tænke mig at få oplyst, hvilke svømmehaller der afholder vandgymnastik.

Svar

Hvis du vil afprøve ridefysioterapi, skal du have en henvisning fra din læge til dette. Der er nogle steder i storkøbenhavns/nordsjællands området. Hvilke der har ledige pladser ved jeg ikke, der må du selv kontakte dem. Find klubber ved at gå ind på Dansk Handicap Idræts Forbunds hjemmeside - søg under ridning og klubber.

I forhold til vandgymnastik er der varmtvandstræning og vandgymnastik. Varmtvandstræning kan være godt, hvis man har lidt spasticitet, men hvis man har megen udtrætning, oplever mange en forværring efter at have været i det varme vand og fået en øget kropstemperatur.

I forhold til steder man kan træne, vil jeg anbefale dig at gå ind på Gigtforeningens hjemmeside - søg under lokale aktiviteter og varmtvands bassin. Og "Find din nærmeste svømmehal".