Gå til hovedindhold

Restless Legs og Baklofen

Spørgsmål

Jeg har haft primær progressiv sklerose siden 1986, og har i al den tid fået 2 x 10 mg Lioresal/Baklofen. For ca. 4 år siden fik jeg også stillet diagnosen Restless Legs, som jeg har fået Sifrol 2 x 0,18 mg for at afhjælpe.

For godt en måned siden startede jeg nedtrapning af Baklofenen, som jeg nu er ude af, men på det sidste er mine symptomer fra Restless leg blevet værre, har nedtrapningen af Baklofen skylden ?

Svar

Restless Legs Syndromet (RSL) skyldes en ændring i hjernens dopaminstofskifte, der således kan behandles med Sifrol, der netop påvirker hjernens dopaminreceptorer. Baklofen har derimod effekt på et system der kaldes GABA og virker dæmpende på rygmarvsreflekser, hvorved spastiske muskler slappes af. Hvis du har RLS, vil det medføre ufrivillige bevægelser i benene, og hvis dine ben tilmed er spastiske, vil dine Restless Legs bevægelser forstærkes på grund af dine hyperaktive rygmarvsreflekser. Derfor må man antage, at Baklofen vil medvirke til, at holde dine ben i ro, og hvis du stopper behandlingen således også forværre RSL .