Gå til hovedindhold

Regler for befordringsfradrag

Spørgsmål

I har gjort mig opmærksom på, at man som kronisk syg er berettiget til et særligt befordringsfradrag. Jeg kan ikke finde ud af, om jeg er det. Endvidere har jeg svært ved at finde ud af, om jeg bare indberetter det til SKAT, eller om det er noget man skal søge om.

Jeg arbejder i fleksjob og har gjort det siden 2010, jeg kører 65 km om dagen. Jeg kan umuligt benytte de offentlige transportmidler, da jeg så ville skulle bruge 3 - 4 timer på transport om dagen, og det kan jeg ikke holde til. Jeg har indtil nu trukket almindelig befordring fra.
Er jeg berettiget til det særlige befordringsfradrag? Hvem skal jeg kontakte for at søge om det, eller trækker man det bare fra hos SKAT, som selv indhenter ens oplysninger?

Svar

Jeg kan ikke vide om du er berettiget til det særlige befordringsfradrag, men jeg mener absolut, at det er noget du bør undersøge. I første omgang mener jeg, at du skal læse om befordringsfradrag på hjemmesiden.

Husk, at det er vigtigt med en forhåndsgodkendelse, så du ikke senere kan komme i en situation, hvor du skal redegøre for din situation.